آیا پدر مادر میتوانند قبل از فوت ارثیه فرزندان رو تقسیم کنند؟؟
به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، ارثیه زمانی معنا ومفهوم پیدا میکند که شخصی فوت کند و ماتَرَکی (ارثیه) از وی باقی بماند. بنابراین اگر والدین قبل از فوت اقدام به تعیین سهم برای اولاد نمایند این موضوع در قالب عنوان ارث نمیگنجد.
والدین میتوانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه ،صُلح ،هدیه ، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.
همچنین میتوانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود. البته اگردر قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا 3/1 (یک سوم )کل ارثیه نافذ است مگر اینکه کلیه ورّاث آنرا تنفیذ و تایید نمایند. (والا نسبت به مازاد 3/1 وصیت باطل و بلا اثر است).
پدر و مادر میتوانند ارثیه خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند،مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...
بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روشهایی که گفته شده اقدام نمایند بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی)
برای جلوگیری از شکست زودرس مقطع بلافاصله پس از ایجاد ترک مورب که در اثر برش خالص و یا اثر توام برش و خمش ایجاد می شود، باید مقطع بتنی را طوری مسلح کرد که در مقابل بازشدن ترک های مورب مقاومت کند.
خاموتها یا همان فولاد برشی یا جان که به عنوان فولاد عرضی نیز خوانده می شوند، با انتقال تنش به طرفین یک ترک مورب، به عنوان مسلح کننده عضو بتنی در مقابل تاثیرات برش در مقطع ایفای نقش می کنند.
سند، نوشتهای است که در مقام دعوا قابل استناد باشد و به زبان سادهتر، سند، به نوشتهای گفته میشود که هم شخص خواهان و هم شخص خوانده برای اثبات ادعای خود در دادگاه از آن استفاده میکنند.
سند به دو نوع رسمی و عادی تقسیم میشود.
سند رسمی آن است که توسط ماموران رسمی و در حدود صلاحیت آنان و مطابق قانون تنظیم شود؛ مانند اسنادی که توسط ماموران اداره ثبت اسناد و املاک یا توسط دفاتر اسناد رسمی تنظیم میشود.
در مقابل سند رسمي، سند عادي قرار دارد که مصاديق و نمونههاي آن در اطراف ما بسيار است.
از جمله نمونههای اسناد عادی میتوان به اجارهنامههايي كه در بنگاههای املاک تنظيم ميشود، اشاره کرد.
انواع اسناد رسمی
اسناد رسمی را میتوان به انواع مختلف تقسیم کرد:
اسناد قانونی: مثل قانون اساسی، قوانین عادی، آییننامهها و تصویبنامهها.
اسناد اداری:
اسنادی است که توسط سازمانهای اداری کشور، در حدود وظایف و صلاحیتشان تنظیم میشود، از قبیل احکام استخدام، دستور پرداخت حقوق و ...
اسناد قضایی:
مدارکی که توسط مأموران دادگستری، اعم از قضات و کارمندان اداری و نیز ضابطان دادگستری در حدود صلاحیت آنها بر وفق مقررات تنظیم میشود. از قبیل احکام دادگاهها، قرارها، صورتمجالس تنظیمی مراجع قضایی، گزارشهای مأموران ابلاغ و احضار و مأموران انتظامی در حدود مسایل قضایی.
تفاوت اسناد رسمی و عادی
از جهات مختلف، اسناد رسمی با اسناد عادی تفاوت دارد:
۱- سند رسمی، قدرت اجرایی دارد. در حالی که اصل در اسناد عادی، نداشتن قدرت اجرایی است.
۲- تاریخ سند رسمی، هم از لحاظ اصحاب دعوی و هم از نظر اشخاص ثالث، معتبر است. این در حالی است که تاریخ سند عادی، برای اشخاص ثالث مؤثر نیست.
۳- در مورد سند رسمی، فقط ادعای جعل قابل طرح است، در حالی که سند عادی در معرض ادعای جعل بوده و نیز قابل تکذیب (تردید و انکار) است.
۴- سند رسمی، تابع تشریفاتی است که از قبل قانون معین کرده، در حالی که اصل در سند عادی، نبود تشریفات است.
۵- مأمور رسمی دولت در تنظیم سند رسمی، دخالت دارد، در حالی که سند عادی را افراد به هر نحوی که بخواهند، تنظیم میکنند.
۶ - صورت مفقود شدن سند رسمی، تهیه رونوشت از آن به سادگی ممکن است اما با گم شدن سند عادی نمیتوان از رونوشت آن به طور کامل استفاده کرد.
درخصوص اضافهبنا که زائد بر مساحت درجشده در پروانه ساختمانی واقع شده و در محدوده استفاده از اراضی است، کمیسیون ماده ۱۰۰ میتواند در صورت عدمضرورت، قلع اضافهبنا را با عنایت به موقعیت ملک از نظر مکانی، رأی به اخذ جریمه متناسب با نوع استفاده از فضای ایجادشده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی صادر و شهرداری را ملکف به وصول جریمه کند و در صورتی که جریمهشده از پرداخت جریمه خودداری کند، شهرداری را ملکف کرده است با ارجاع مجدد پرونده به کمسیون ماده ۱۰۰ صدور رأی تخریب را تقاضا کند که کمیسیون ماده ۱۰۰ در این مورد نسبت به صدور رأی تخریب اقدام مقتضی را به عمل خواهد آورد.
تخلفات ساختمانی عدم احداث پارکینگ در کمیسیون ماده ۱۰۰
در خصوص عدم احداث پارکینگ یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ احداثی و همچنین عدم امکان برای اصلاح آن، کمیسیون ماده ۱۰۰ میتواند با توجه به موقعیت ملک و نیز نوع استفاده از فضای پارکینگ، رأی به اخذ جریمه صادر کند، اما اگر تبدیل مجدد فضا به پارکینگ امکانپذیر باشد، کمیسیون ماده ۱۰۰ نمیتواند رأی به اخذ جریمه صادر کند.
تخلفات ساختمانی تجاوزبه معابر شهر و عدم رعایت اصول فنی
در خصوص تجاوز به معابر شهری، مالک موظف است در هنگام نوسازی بر اساس پروانه ساختمانی و طرحهای مصوب، موارد اصلاحی را رعایت کرده و در صورتی که برخلاف پروانه ساختمانی یا بدون پروانه، تجاوزی در این مورد صورت پذیرد، شهرداری در این مورد مکلف است از ادامه عملیات ساختمانی جلوگیری و پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال کند.
تخلفات ساختمانی مهندس ناظر در کمیسیون ماده ۱۰۰
در خصوص مهندس ناظر ساختمانی باید گفت: آنها مکلفند نسبت به عملیات اجرایی ساختمانهایی که به مسئولیت آنها احداث میشود از لحاظ درستی موارد ساختمانی با مشخصههای درجشده در پروانه و نقشههای ساختمانی و دیگر موارد به صورت مستمر نظارت داشته و در پایان کار درستی ساختمان با پروانه و نفشهها و دیگر موارد را گواهی کنند و چنانچه مهندسین ناظر برخلاف واقع اقدام به صدور گواهی کنند یا اینکه تخلفات موجود را بهموقع به شهرداری اعلام نکنند و نتیجتاً موضوع منتهی به طرح در کمیسیون ماده ۱۰۰ شود و مطابق با تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون شهرداری منجر به صدور رأی به جریمه یا تخریب ساختمانی شود، شهرداری مکلف است مراتب را به سازمان نظاممهندسی اعلام کند.
تخلفات ساختمانی احداث ساختمان مغایر با کاربری
در خصوص شهرداریها، در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیه و تنظیم شده است، آنها مکلفند مطابق ضوابط مذکوره در پروانه ساختمانی، نوع استفاده از ساختمان را قید و در صورتی که برخلاف موارد درجشده در پروانه ساختمانی، در منطقه غیرتجاری، محل کسب یا پیشه یا تجارت ساخته شود، شهرداری مورد را به کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح کند و کمیسیون ماده ۱۰۰ در صورت احراز تخلف مالک یا مستأجر، با تعیین مهلتی مناسب که نباید از ۲ ماه تجاوز کند، در مورد تعطیلی محل کسب یا پیشه یا تجارت ظرف مدت یک ماه اتخاذ تصمیم کند.
تخلفات ساختمانی عدم استحکام بنا در کمیسیون ماده ۱۰۰
در خصوص عدم استحکام بنا از لحاظ فنی، کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به رفع نقص در یک دوره زمانی خاص میدهد و اگر سازه از لحاظ فنی قابل تحکیم و مقاومسازی نباشد یا مالک در زمان تعیینشده نسبت به مقاومسازی آن اقدامات لازم را به عمل نیاورد، کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به قلع و قمع بنا صادر میکند که به اجرا گذاشته میشود و کمیسیون ماده ۱۰۰ نمیتواند در چنین مواردی با صدور رأی نسبت به جریمه، موجبات وجود ساختمانی غیرمستحکم که موجب خطر است را فراهم کند و چنانچه در مورد گزارش عدم استحکام بنا فیمابین شهرداری و مالک اختلاف حاصل شود یا در زمانی که مهندس ناظر گزارش شهرداری مبنی بر عدم استحکام بنا را قبول نداشته باشد، مراتب به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع میشود.
مرجع رسیدگی به اعتراض اشخاص در خصوص کمیسیون ماده ۱۰۰
در خصوص آرای اصداری از کمیسیون ماده ۱۰۰، هرگاه شهرداری یا مالک یا قائممقام او از تاریخ ابلاغ رای ظرف ۱۰ روز نسبت به آن رأی اعتراض کند، مرجع رسیدگی به اعتراض کمیسیون دیگر ماده ۱۰۰ خواهد بود که اعضای آن غیر از افرادی هستند که در صدور رأی قبلی شرکت داشتهاند. رأی این کمیسیون قطعی است، اما در هر حال رأی قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰ قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است ./ منبع :میزان
واتراستاپ را میتوان به عنوان بخشی از مواد منعطف ضد آب تعریف کرد که در مفصل های بتنی قرار داده میشود تا از عبور آب جلوگیری کند
وظیفه واتر استاپ، آب بندی درزهای اجرایی در زیر زمین های دارای تراز بالای آب زیر زمین یا آببندی درزهای اجرایی و انبساطی در استخرها، مخازن آب، سدها، درزهای اجرایی تونلها و سازه های بتنی پیش ساخته و لاینگهای انتقال آب می باشد.
(بنا به مقررات قانون جدید صدور چک، شرایط جدید صدور دسته چک پس از تدوین ضوابط مربوطه به وسیله شورای پول و اعتبار و حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۹ عملیاتی خواهد گردید)
به موجب ماده ۶ قانون جدید صدور چک، شرایط جدید دریافت دسته چک از بانک ها به شرح و ترتیب زیر است:
1صدور دسته چک صرفاً از طریق سامانه صیاد (سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک) بعمل می آید.
2صدور دسته چک پس از حصول اطمینان از صحت مشخصات و هویت سنجی الکترونیکی بانکی متقاضی، بعمل می آید.
3صدور دسته چک پس از حصول اطمینان از نبود ممنوعیت قانونی متقاضی دسته چک، بعمل می آید.
4صدور دسته چک پس از دریافت گزارش اعتباری متقاضی دسته چک از سامانه ملی اعتبارسنجی، بعمل می آید.
5صدور دسته چک پس از تعیین سقف اعتباری مجاز برای متقاضی دسته چک بعمل می آید.
6به هر برگه چک، شناسه یکتا و مدت اعتبار، اختصاص پیدا خواهد کرد.
7حداکثر مدت اعتبار چک های یک دسته چک، سه سال خواهد بود.
8اشخاص ورشکسته از دریافت دسته چک، محروم خواهند بود.
9اشخاصی که چک برگشتی رفع سوء اثر نشده دارند از دریافت دسته چک، محروم خواهند بود.
10 اشخاصی که ادعای اعسار کرده و به موجب حکم قطعی دادگاه از پرداخت محکوم به، معسر شناخته شده اند از دریافت دسته چک، محروم می باشند.
فردی بابت حسن انجام کار یا تضمین تحویل اجناس یک فقره چک تحویل دیگری می دهدکه پس از انجام کار یا تحویل کالا به ایشان مسترد گردد، حال چنانچه دارنده چک قبل از اتمام کار یا پس از انجام کار و تحویل کالا حسب مورد اقدام به برگشت چک نماید. آیا جرمی واقع شده است یا خیر؟ در صورت مثبت بودن عنوان مجرمانه چیست؟
نظر اکثریت
با توجه به اینکه چک تضمینی پس از اجرای تعهدات در ید دارنده امانت تلقی می شود لذا در صورت اقدام مالکانه بر روی چک تضمینی موضوع خیانت در امانت محسوب می شود.
نظر اقلیت
با توجه به اینکه اسناد تجاری صرفاً وسیله پرداخت هستند و مال محسوب نمی شوند و عقود ضمانی امانت ایجاد نمی کنند و امانت قانونی و شرعی مورد حمایت کیفری قانون گذار نیست و چه بسا از عنصر امانت در عرف این است که هر موقع مورد امانت از امین مطالبه شود قابل استرداد باشد در حالی که در این مورد چک تضمینی قبل از اجرای مرّ تعهد قابل مطالبه و استرداد نیست و مراجع کیفری صلاحیت بررسی حسن انجام کار یا اجرای تعهد را ندارد و موضوع بایستی از سوی مراجع حقوقی پیگیری شود لذا وقوع جرمی قابل تصور نیست.
نظر هیئت عالی
نظریه اکثریت در حدی که موضوع می تواند از مصادیق خیانت در امانت باشد مورد تأیید هیأت عالی نشست قضایی در امور کیفری است.
برابر مقررات قانون جدید صدور چک، اعسار از پرداخت محکوم به ، باعث سلب حقوق زیر برای فردی می شود که اعسارش در دادگاه ثابت شده باشد:
1محرومیت از دریافت دسته چک
2محرومیت از صدور چک جدید در سامانه صیاد
3محرومیت استفاده از چک موردی
بنابراین، افرادی که در برابر محکومیت های مالی خود ناتوان از پرداخت هستند و ادعای اعسار میکنند باید مراقب باشند که اثبات تنگدستی و ناتوانی آنان از پرداخت مبلغ محکومیت (اثبات اعسار) می تواند محرومیت های سه گانه بالا را در زمینه چک برای آنان ایجاد نماید.
به موجب تبصره ۳ ماده ۵ مکرر قانون جدید صدور چک، رفع سوء اثر از چک به صورت فوری و برخط (آنلاین) از طریق «سامانه یکپارچه بانک مرکزی» در موارد زیر انجام می شود:
1در صورت واریز کسر مبلغ چک به حساب جاری و دریافت درخواست صادر کننده چک مبنی بر مسدودی آن مبلغ در حساب
2در صورت ارائه لاشه چک به بانک
3در صورت ارائه رضایت نامه رسمی تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از دارنده چک
4در صورت ارائه نامه رسمی مبنی بر رضایت اشخاص حقوقی دولتی و عمومی غیردولتی به وسیله دارنده چک
5در صورت ارائه نامه رسمی دادگاه یا اداره ثبت مربوطه مبنی بر پایان یافتن عملیات اجرایی در مورد چک
6در صورت ارائه حکم قضایی مبنی بر برائت ذمه صاحب حساب در خصوص چک
7در صورت سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت چک مشروط بر عدم طرح دعوای حقوقی یا کیفری در خصوص چک توسط دارنده چک.
چه حمایت هایی از کارگر بیمار در قانون صورت گرفته است؟
پاسخ
ممکن است کارگران در زمانی که مشغول بهکارند، دچار بیماری ناشی از کار یا غیر آن شوند در ماده ۷۴ قانون کار آمده است: مدت مرخصی استعلاجی، با تایید سازمان تامین اجتماعی، جزو سوابق کار و بازنشستگی کارگران محسوب خواهد شد.
بر اساس این ماده، مدت مرخصی هر مقدار که تعیین شود در سابقه کاری کارگران لحاظ میشود. برای مثال کارگری در آخرین سال کاری خود دچار بیماری شده و براساس تشخیص سازمان تامین اجتماعی برای درمان، ۶ ماه مرخصی استعلاجی دریافت میکند پس از بازگشت به کار با ۶ ماه مشغول بودن به کار، بازنشسته میشود و نیازی نیست آن ۶ ماهی که در حال درمان بیماری خود بوده جبران کند
خودداری از بیمه کردن کارگر چه مجازات قانونی دارد؟
پاسخ
ماده ۱۴۸ قانون کار: کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون مکلف هستند بر اساس قانون تأمین اجتماعی، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام کند.
ماده ۱۸۳ قانون کار: کارفرمایانی که بر خلاف مفاد ماده ۱۴۸ این قانون از بیمه کردن کارگران خود خودداری کنند، علاوه بر تأدیه کلیه حقوق متعلق بهکارگر (سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه محکوم خواهند شد.